Riesling är en druva som odlas mycket i Tyskland, Österrike och i det nordost franska distriktet Alsace, men man hittar den även utanför Europa som exempelvis i Nya Zeeland och i Australien. Vinerna som druvan blir till varierar från krispigt torra till himmelsk söta men den gemensamma nämnaren är att Riesling oftast behåller sin friska syra, sin generösa frukt och att den inte trivs på fat. Och att Rieslingvinerna är det perfekta valet till många typer av mat.
Vi vet att Riesling ofta har haft det svårt. Druvan har fått kämpa hårt i motvind i tunga uppförsbackar med det gamla och tunga bagaget att Rieslingviner är söta, blaskiga och av dålig kvalitet. Så är inte fallet idag och vi vill visa er vad den här fantastiska druvan kan åstadkomma. Det här är viner i världsklass! Kanske något att plocka fram till julskinkan i år?
Torra:
Bremmer Calmont Riesling Goldkapsel 2007
Neefer Frauenberg Riesling Trocken 2008
PrinzSalm Roxheim Riesling 2007
Von Quarzit-Schiefer Riesling 2008
Rheingraf v Sachsen Riesling Spätlese Trocken 2007
Halvtorra:
Kaseler Dominikanerberg Halbtrocken Kabinett 2007
Kaseler Dominikanerberg Auslese 2001
Erica Björklund Sattler
Kommentera