Vi har nyligen lanserat ett gäng helt galet bra franciacortaviner från vår välrenommerade producent Vezzoli och en av mina favoriter är definitivt Franciacorta Dosage Zero 2006. Ett härligt mousserande vin med krämig mousse och sköna mognadstoner. Vad ska man då äta till? Jag hittade detta recept på norrmejerier.se och slutresultatet blev riktigt gott! 🙂
Lyxig jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla
Ingredienser: (4 port)
1 kg jordärtskockor eller rotselleri
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk Norrmejerier Smör
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
7 dl grönsaksbuljong
2½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
Salt och peppar
4 pilgrimsmusslor
1 msk Norrmejerier Smör
Dill
Salt och peppar
Gör så här:
Skala jordärtskockorna och lägg dem i lite vatten så att de inte mörknar. Stek löken i smör utan att den tar färg, tillsätt vin, buljong och jordärtskockorna. Koka i ca 15 min tills kockorna är mjuka. Mixa till en slät soppa. Tillsätt grädden och låt koka ihop i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Stek pilgrimsmusslorna ca 30 sek på varje sida i lite smör så att de får fin färg. Salta och peppra. Häll upp soppan. Trä en pilgrimsmussla på ett grillspett och lägg på tallrikskanten. Strö över lite dill.
Trevlig helg!
Erica Sattler
Kommentera