Erica Sattler
Tiden går så fort och dagarna bara flyr. I fyra år har jag nu varit på Invinitum, jag började som konsult via mitt företag och jobbar idag som inköpsansvarig. Jag har en bakgrund från restaurangbranschen och 2009 tog jag en sommelierexamen från Gustibus Wine & Spirit Academy i Malmö. Efter det gick jag Spanish Wine Education Program och WSET Professional Certificate in Spirits. Idag driver jag även en hemsida, InVintage, där jag bloggar och skriver vintips.
Mina dagar fylls med jobb där jag ständigt letar efter intressanta vinproducenter och oupptäckta juveler som kan komma att lysa upp er vardag och smakpalett. När det finns en ledig tid över så myser jag med vår dotter, jag målar gärna tavlor och tränar när tillfälle ges. Jag älskar att resa och ta med min familj till oupptäckta platser runt om i världen, helst där det odlas vindruvor…☺
Kom gärna med synpunkter, kommentarer eller frågor. Vi hörs!
Heike Larsson
”Mitt namn är Heike Larsson, jag kommer från Tyskland, är gift med Lars och har två barn…”
det var mina allra första ord jag lärde mig på SFI, Svenska för Invandrare. Det var för 7 år sedan. Och nu, i Juli 2010, har vi precis flyttat hem igen från Sverige till Tyskland.
Det var roligt och intressant att få uppleva och lära känna Sverige och det svenska folket. Mycket nytt! Antagligen, blev jag mest fascinerad av hur alkohol och vin hanteras i det underbara landet. Från att alltid köpa mitt vin direkt från vingården stod jag där med en kölapp i handen – i en lång kö. Särskilt på fredagar. Så spännande det blev!
Jag sålde gourmetvinäger från Pfalz och höll därför väldigt många vinägerprovningar. Det var den rena glädjen: jag fick träffa några tusentals människor som mestadels var livsnjutare. Många intressanta samtal med trevliga damer och herrar, det kommer jag att minnas hela mitt liv. Det var de som lärde mig mest om Sverige… Och många hade speciella frågor om vinet som var grunden för min vinäger – jag blev själv nyfiken!
Och så kom det sig att jag anmälde mig till Sommelierskolan i Malmö. Jag, som hade vuxit upp i ett vindistrikt, som alltid har druckit mitt (par) glas vin till maten – men utan att lägga speciella tankar på det (inte mera än att det smakade gott). Jag har aldrig arbetat på restaurang eller hotell, utan var i mitt tidigare liv en ‘corporate world tjej’ inom bilindustrin. Ekonomiskt utbildad med inriktning marketing. (Tråkigt, va?)
Sedan jag avslutat Sommelierskolan och WSET advanced 3 (med utmärkelse, ehem), skriver jag min egen blogg. Och nu när jag är tillbaka i vinregionen, kommer jag att arbeta med olika vingårdar i olika sammanhang.
När min kollega Evelyn frågade, om jag ville skriva lite till Invinitums blogg, var det ett klart ”Yes”. Härligt! Kanske kan jag göra er lite nyfikna på Pfalz med mera… Som ni ser, går det hyfsat bra med svenska, men jag känner väldigt mycket för det engelska språket och tror att jag ska skriva mest på engelska. Det flyter bättre, känns det som. Det är som med vin, man har sina preferenser…
Cheers!
Heike
Jag har stannat i ålder, försöker leva livet just nu och champagne säger jag alltid ja tack till och tycker att vi alla är värda lite mer lyx i vardagen.
”Ett stort steg för mänskligheten” var det ju inte, men ett stort steg för mig var det att byta reklambranschen mot vinbranschen. Slumpen ville att jag bytte bana och jag är nu ägare och VD på Invinitum, där vi säljer vin på nätet med hemleverans.
Jag är av naturen väldigt nyfiken av mig och älskar utveckling och när jag upptäcker att smaklökar och preferenser hos mig själv har utvecklats, under min utbildning och genom mitt arbete med viner, så kan jag inte annat än vara nöjd. Och att det finns så mycket mer att lära är mycket inspirerande. Jag tog min sommelierexamen på Gustibus Wine & Spirit Academy i Malmö.
Att utforska branschen och leta godbitar att erbjuda våra kunder på Inivnitum, driver verksamheten och mig framåt. Det är spännande och intressant och vi träffar många vinodlare och producenter som har unika viner att dela med sig av. Det är hur kul som helst.
Jag hoppas att ni som läser hör av er med åsikter och kommentarer om det som skrivs.
Evelyn
Jag har sedan gymnasiet arbetat inom restaurangbranschen och det var under min tid på Årstiderna som mitt vinintresse tog vid. 2012 tog jag sommelierexamen från Gustibus Wine & Spirit Academy i Malmö, samtidigt som jag arbetade heltid på Restaurang Årstiderna i Kockska Huset, där jag varit sedan 2009. Därefter gick jag WSET Professional Certificate in Spirits. Efter 4 år på Årstiderna blev jag erbjuden en tjänst på Invinitum. Det är viktigt för mig att utvecklas och att skapa nya erfarenheter så det var ingen tvekan om att jag skulle ta jobbet. Man ska leva för sina passioner och våga satsa på det man brinner för.
Det som inspirerar och driver mig är folk som verkligen kämpar för sina mål och som sätter sina drömmar till verklighet.
Jag är en väldigt nyfiken och sprallig person, tycker om när det händer mycket. Jag älskar att resa och se nya platser i världen. En riktigt bra film kan jag se tio gånger på raken. Min familj och släkt är utan tvekan den största inspirationskällan jag har. De har alltid stöttat mig och hjälpt mig att våga satsa på det jag vill, vilket även hjälpt mig att inse att jag är bra som jag är. Det absolut viktigaste här i livet är att uppskatta de man har och att man inte glömmer bort att visa det. Som min gammelfarmor brukade säga; ”det bästa vi har är varandra”.
Go for it!
Kajsa
Kommentera