Mycket mer traditionellt än julen blir det inte och sällan är vi människor så bundna till sedvanligheterna vilket följer högtiden som nalkas. Vi har för vana att göra det väldigt enkelt för oss under julbordet och serverar öl och snaps till det mesta, istället för att leka med smakpalletten och omvandla mat och dryck till en intressant händelse med hjälp av en titt in i vinets förtjusande värld. Varför inte testa en Sherry Fino till löksillen eller ett fatlagrat vitt vin från södra Frankrike till den nygriljerade skinkan med en klick sötsyrlig senap?
Prova en karaktärsfull Gewürztraminer till de rökta delikatesserna och bistå de varma rätterna med en ljuvlig och elegant Pinot Noir. När risgrynsgröten ska avnjutas gör den det bäst i sällskap med ett sött och livligt vin av druvan Chenin Blanc från Loiredalen och drick en balanserad och himmelsk Sauternes till den rumstempererade mögelosten. Det är bara att börja experimentera och till slut hittar man sina egna favoriter.
Om några veckor är julen här så det är verkligen hög tid att börja planera för drycken som ska spillas i glasen till alla de olika rätterna som kommer att serveras. Låt oss här på Invinitum hjälpa dig att hitta rätt bland djungeln av utbud och få på så sätt en mycket minnesvärd och tillfredsställande upplevelse innan årets sista dagar går oss förbi och så flyktigt rinner ur våra händer.
Erica Björklund Sattler
Lämna en kommentar